Spørsmål
Hei. Jeg og kjæresten min har bodd og vært sammen i omtrent 5 år. Vi trives godt, men vi har sjelden sex. Det er noe vi har mye dårlig samvittighet for. Kan vel si at vi er ganske glad i å ha sex med hverandre og hver gang vi har det sier vi "hvorfor gjør vi ikke dette hverdag". Men så kommer hverdagen, og i tillegg har jeg selv slitt mye med langvarige menstrasjonsblødninger og magesmerter, som stopper hele greia i blant. Er det farlig å ikke ha sex med hverandre? Vi er redd for å havne i en vennefelle og må minne hverandre på at vi fortsatt liker hverandre seksuelt. Det er veldig slitsomt. Noen ganger kan det gå 2 måneder mellom vi har sex. Jeg føler vi stresser fordi det ligger i korta at man skal ha sex ofte. Hvor ofte er ofte? Og hvor sjelden er sjelden? Og hvordan snakker vi sammen om dette? Er det noen andre alternativer til å ha sex også, som vi kanskje kan adde inn i hverdagen? Med vennlig hilsen oss begge
Sosionom svarer
Hei begge to. Det er fint å høre at dere snakker åpent sammen om dette, og at at dere er glad i å ha sex med hverandre. Det er tegn på at forholdet deres er solid!
Det varierer selvfølgelig hvor ofte par har sex, men jeg vil si at det er normalt at hyppigheten daler når man har vært sammen i fem år, og at det er normalt at det går lange perioder mellom hver gang. Her gjelder det å ikke sammenligne seg med andre, men kjenne etter selv. Det er sjeldent opphissende å føle at man "må" ha sex. Hva passer for dere?
Det viktigste er at dere fortsetter å være åpne med hverandre, også dersom en av dere merker et savn etter mer sex, enn den andre.
Det finnes mange måter å være intime på; gode samtaler, gi hverandre massasje, lange kyss, se hverandre i øynene, male / tegne hverandre, fortelle hverandre om hemmelige drømmer, lese erotiske noveller sammen. Det å lete etter noe å gjøre som dere begge liker, er å investere i parforholdet
Jeg legger ved noen artikler som handler om å snakke om sex og om par med ulik sexlyst. Tok med den siste fordi der står det bla om annet om hvordan forventinger kan påvirke sexlyst.
Vennlig hilsen
Klinisk sosionom